У Львові триває ремонт кампусу Української академії лідерства

03 Липня 2024

За сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка України» (Проєкт USAID) тривають ремонтні роботи Центру розвитку лідерства Української академії лідерства. У будівлі 19 століття, яка розташована в історичному районі Львова, ремонтують кімнати для навчання та проживання 50 студентів та менторів. УАЛ отримав цю будівлю у довгострокову оренду від Львівської міської ради.

Проєкт USAID закупив 90% будівельних матеріалів для ремонту кампусу УАЛ, решту доставлять до кінця року. Ремонт планують завершити до кінця грудня, з нового року студенти УАЛ вже навчатимуться у новому відремонтованому кампусі. До співфінансування також долучилися фонди WISE та Horizon Capital, Львівська міська рада, Холдинг емоцій FEST! та компанія «Кормотех». Дизайн проєкту розробило архітектурне бюро Re+, проєктну документацію – компанія AVR Development, а генеральним підрядником виступає ТОВ «7CI». 

Зараз триває ремонт кімнат для проживання студентів – це будуть окремі блоки для дівчат та хлопців із душовими кабінами та усіма зручностями, ремонтники встановлюють гіпсокартонні перегородки у кімнатах.  

Враховуючи вік будівлі – їй понад 150 років, підрядники збережуть столітні дерев’яні сходи, цегляне склепіння, стелю та інші елементи конструкції. Вже проклали нову електричну проводку, наступного тижня будуть міняти водопровідні та каналізаційні мережі.  

У будівлі працюють близько 10 працівників, які вже виконали підготовчі роботи з демонтажу простінків, старої проводки, труб. 

 У Центрі будуть дві великі конференц-зали, кав’ярня-укриття, кімнати для проживання студентів та менторів, їдальня.  Також у триповерховій будівлі встановлять сучасний ліфт для студентів та гостей УАЛ з інвалідністю, аби усі могли вільно користуватися поверхами.  

«Роботи, які ми зараз виконуємо, це фактично інвестиції не у стелю та сходи, а у нашу молодь, – говорить Любомир Шимків – керівник з розвитку партнерств та інфраструктури Української академії лідерства. Ми плануємо створити сучасний лідерський центр, який стане місцем сили  та реалізації проєктів для талановитої молоді зі всіх куточків України! Тут навчатимуться студенти 10-ти місячної формаційної програми Української академії лідерства. В центрі передбачено навчальні простори, коворкінг, конференц-хол, кімнати для проживання, а також студентське кафе. Ми віримо в те, що такі проєкти допоможуть нашій молодій отримати якісну освіту в Україні та планувати своє майбутнє в нашій державі!»

Цьогоріч  Українській академії лідерства виповнюється 10 років. За цей час випускниками УАЛ стали понад 1300 молодих людей.