Проєкт USAID оптимізує експорт українського зерна через Дунай 

Зміцнення логістики аграрного експорту, АГРІ-Україна
12 Серпня 2024

У серпні 2023 року, Проєкт USAID «Економічна підтримка України» (Проєкт USAID) надав компанії «Нібулон» два механічних пробовідбірники зерна Rakoraf, які забезпечують швидкий і легкий спосіб достовірного відбору проби зернових і олійних культур з відкритого автотранспорту і доставку проби в лабораторію. Завдяки новому обладнанню компанія обробляє на 75% більше транспортних засобів на добу,  швидше проводить лабораторні дослідження та відвантажує сільськогосподарську продукцію на експорт. 

Обладнання підсилило роботу існуючих пробовідбірників на філії «Бессарабська», річковому терміналі компанії, який забезпечує експорт українського зерна через порти Дунаю до морського порту Констанца.  

Додаткові пробовідбірники дозволили компанії «Нібулон» обробляти 350 авто на добу, що на 75% ніж до цього. Загалом, за рік роботи, два пробовідбірники від Проєкту USAID провели вхідний контроль із визначення якості зерна для близько 43 450 автомобілів або 1,1 мільйона тон зерна. Це становить 90% від загального обсягу зерна, яке компанія експортувала через філію «Бессарабська» у 2023-2024 маркетинговому році. 

Забезпечуючи роботу філії «Бессарабська», «Нібулон» не лише експортує зерно у країни, які його потребують, але й підтримує економіку громади, де сплачує податки та створив понад сотню робочих місць.