Проєкт USAID допомагає відновити виробничі приміщення фармацевтичній компанії з Луганщини

20 Серпня 2024

Проєкт USAID «Економічна підтримка України» (Проєкт USAID) розпочав підтримку фармацевтичної компанії «Мікрохім», щоб допомогти їй продовжувати доставляти життєво важливі ліки.  

«Мікрохім» працює майже 33 роки, пропонуючи 50 найменувань лікарських препаратів, серед яких основним напрямком є ​​виробництво кардіологічних препаратів та препаратів для лікування неврологічних захворювань. До 2022 року компанія працювала у Рубіжному (Луганська область) і мала близько 400 працівників, через початок повномасштабного вторгнення росії релокувалася до Києва та орендувала триповерхову будівлю для адміністративного персоналу

Проєкт USAID допомагає компанії «Мікрохім» виконати капітальний ремонт третього поверху цієї будівлі площею 1 000 квадратних метрів, який надалі використовуватиметься для виробничих та адміністративних потреб.  Роботи почалися у липні з демонтажу підлоги та штукатурки на стінах, старих інженерних мереж, попереду – встановлення нових вікон, систем вентиляції та електрики. Наразі виконано 10% робіт.  

Роботи триватимуть до січня 2025 року, за цей час підрядник – компанія «Укрбудінжинірінг» також демонтує внутрішні перегородки, встановить сучасний ліфт, облаштує під’їзд до будівлі для потреб людей з інвалідністю та інші роботи. Проєкт розробила компанія CDM Engineering Ukraine, документ пройшов перевірку підрядником USAID Green Powered Technology (GPTech) і отримав позитивний висновок української експертизи. Зараз «Мікрохім» має 182 працівники. 

«Допомога, яку наша компанія отримує від Проєкту USAID, дуже важлива для нас, як для компанії, яка втратила потужності через повномасштабне вторгнення, — коментує операційний директор «Мікрохім» Дмитро Коваль. – Після проведення капітального ремонту ми зможемо розмістити тут додатково 20 наших фахівців, які зараз розділені по Києву і знаходяться у різних орендованих офісах. Вже зараз набираємо персонал під заплановані проєкти. Наша задача до закінчення ремонтних робіт збільшити наш штат орієнтовно на 30%. 2022 та 2023 роки були для компанії періодом випробувань та відновлення. Зараз ми перейшли до етапу розвитку. Нові виробничі площі, створені за сприяння Проєкту USAID, допоможуть «Мікрохім» масштабувати бізнес далі як на ринку України, так і за кордоном».