Проєкт USAID зміцнює аграрну логістику в Україні

Зміцнення логістики аграрного експорту, АГРІ-Україна
23 Серпня 2024

Аби підсилити експортний потенціал України, Проєкт USAID «Економічна підтримка України» (Проєкт USAID) лише у 2024 році надав 300 вагонів-зерновозів 11 українським агроекспортерам.

Використання цих вагонів дозволить збільшити експорт зерна з України на 432 705 тонн щорічно та залучити значні додаткові інвестиції у сектор аграрної логістики.

Вагони від Проєкту USAID отримали агроекспортери та логістичні компанії, зокрема: Агро-Регіон, Алмейда Груп, Ascet Shipping, Astarta Kyiv, Сygnet Agrocompany, Ерідон, IMК, Louis Dreyfus Company, МХП, Nidera Agro, UGTC TRADE.

Завдяки підтримці Проєкту USAID агроекспортери швидше доставлятимуть зерно на експорт, посилять ринкову незалежність та оптимізують логістичні витрати. Це дозволить їм пропонувати українським фермерам більш конкурентні умови для співпраці.

Ця допомога надається в межах Ініціативи стійкості сільського господарства України («AGRI-Україна»), яку USAID започаткувало в 2022 році з метою зміцнення українського аграрного експорту та пом’якшення глобальної кризи продовольчої безпеки, що загострилася внаслідок війни.

Проєкт USAID «Економічна підтримка України» є одним із виконавців цієї ініціативи,  співпрацює з державними та приватними підприємствами задля посилення інфраструктурного потенціалу України для ефективного експорту сільськогосподарської продукції.