Східноукраїнський національний університет імені В. Даля проводить екскурсії для популяризації інженерних професій  

Розвиток трудового потенціалу
03 Жовтня 2024

27 вересня викладачі Східноукраїнського національного університету імені В. Даля презентували Лабораторію цифрового прототипування та виробництва (FabLab) для 15 студентів Київського фахового коледжу електронних приладів та представників USAID. 

Викладачі та студенти СНУ імені В. Даля провели майстер-клас – показали як працює 3D-принтер, на якому виготовили деталі для двигуна, на лазерному різаку з фанери вирізали підставку для телефона. Також студентам  показали макет сільськогосподарського дрона, який також виготовили раніше на цьому обладнанні.  Під час дискусії обговорили можливості використання цієї лабораторії, перспективи  інженерних професій на ринку праці  та запросили студентів безкоштовно відвідувати науковий гурток, який започатковують в університеті. 

«Вже кілька років я вивчаю програмну інженерію, зокрема мені цікаве проєктування різних деталей на 3D-принтері, –  поділився студент 4 курсу  Київського фахового коледжу електронних приладів Богдан Ігнатюк. – Я думаю, у майбутньому, інженерія буде дуже затребуваною, особливо для відбудови України, а такі майстер-класи, як сьогодні, допомагають зрозуміти певні аспекти професії, навіть спробувати виготовити щось практично».  

Цього року Проєкт USAID «Економічна підтримка України» облаштував три інженерні лабораторії, включаючи FabLab, для популяризації інженерних спеціальностей серед молоді та надання студентам можливості отримати практичні навички роботи на сучасному обладнанні. Зараз в університеті навчаються понад 5 200 студентів на 8 факультетах. 

У вересні – листопаді 2024 року університет планує провести 10 подібних заходів для абітурієнтів різних навчальних закладів Києва. Декан факультету інженерії СНУ імені В. Даля Сергій Кудрявцев коментує цю подію:

«Через подібні заходи ми популяризуємо інженерні спеціальності серед абітурієнтів та сприяємо переорієнтації молоді на потрібні для економіки України професії»