ПРИФРОНТОВІ ГРОМАДИ ОТРИМАЛИ ГЕНЕРАТОРИ ВІД ПРОЄКТУ USAID

04 Травня 2023

Проєкт USAID “Економічна підтримка України” на запит прифронтових обласних державних адміністрацій закупив та передав 102 генератори для потреб громад у Донецькій, Запорізькій, Луганській та Херсонській областях. 53 бензинових генератори отримала Донецька облдержадміністрація, по 17 генераторів отримали Запорізька та Луганська  обласні державні адміністрації,  15 генераторів – Херсонська обласна державна адміністрація.

“Генератори дуже потрібні у громадах Донеччини. Навіть зараз, коли ми пройшли складну зиму, вони допоможуть у випадку обстрілів та відсутності електрики зарядити телефони, нагріти чайники. Плануємо розподілити їх по пунктах незламності, решта буде у резерві до наступного опалювального сезону або будемо направляти їх на деокуповані території, – сказала директорка департаменту інвестиційно-інноваційного розвитку Донецької ОДА Оксана Головко.

2 травня усі генератори доставлені на склад у місті Дніпро. Вони будуть розподілені серед громад зазначених областей.

Нагадаємо, на запит прифронтових адміністрацій Проєкт USAID закупив та передав з листопада 2022 року різне обладнання, зокрема каністри, великі баки для води, бензопили, вогнегасники, акумуляторні ліхтарі та штативи, мотопомпи, радіостанції та портативні колонки. Це обладнання допомагає громадам впоратися з надзвичайними ситуаціями, що виникають внаслідок обстрілів з боку російських військ. Загальна сума запланованої матеріальної допомоги областям наразі становить 27 мільйонів гривень.