Підприємець з луганщини випікає шалені плюшкі у Львові

15 Квітня 2024

Підприємець Євген Молчанов, який на Луганщині у Станиці Луганській втратив приміщення та обладнання у пекарні, відновив бізнес у Львові. У цьому допоміг грант від Проєкту USAID “Економічна підтримка України” (Проєкт USAID) 

Підприємницьку діяльність Євген Молчанов розпочав у 2012 році з відкриття невеличкої продуктової крамниці, згодом налагодив виробництво хлібобулочної продукції. У 2020 році отримав грант для розвитку та масштабування бізнесу від Проєкту USAID. Встановлене в рамках гранту нове сучасне професійне пекарське обладнання значно розширило виробничі потужності пекарні та збільшило продажі хлібобулочної продукції.  Але в лютому 2022 року внаслідок бойових дій та окупації області Євген був змушений покинути рідне місто, бізнес та домівку через початок повномасштабного вторгнення Росії до України.  

Євген переїхав з родиною до Львова та вирішив наново розпочинати свій бізнес. В рамках гранту від Проєкту USAID “Економічна підтримка України” підприємець отримав  необхідне пекарське обладнання та обладнання для ведення торгівлі, а саме: печі ротаційну та подову, холодильний стіл та шафу, морозильну камеру, шафу шокової заморозки, спіральний тістоміс, планетарний міксер, овочерізку, тістодільник – округлювач, тісторозкаточну машину, пакувальну термоусадочну машину, фасувальні та торгові  ваги, ноутбук, POS- термінал, чековий принтер, сканер штрих-кодів, термопринтер етикеток і штрих-кодів та дизельний генератор.  

Це обладнання, а також досвід, наснага та віра в майбутнє допомогли відкрити пекарню Шалена плюшка у Львові. Попри конкуренцію, адже у Львові велика кількість маленьких крафтових пекарень, підприємець постійно думає над розширенням асортименту та новими видами продукції.  

«Дякувати богу, що вдалось зберегти рецептури, які були відпрацьовані з провідними технологами ще у Станиці Луганській, але тут, на заході  України, дещо інші смакові вподобання ніж на сході, тому багато виробів довелося самотужки доробляти та наново відпрацьовувати. Також у Львові досить складне конкурентне середовище, багато мережевих та крафтових пекарень, що змушує постійно бути у тонусі та вигадувати нові види виробів для того, щоб залишатися цікавими для наших споживачів», — ділиться Євген. 

Наразі у його пекарні чотири працівники, усі вони переселенці, які випікають понад 15 найменувань різної випічки: багети (французький, гречаний), батони (зерновий, фітнес), подові та формові хліби (пшеничні, житні, цільнозернові, з насінням), пиріжки та булочки.  Більшість рецептів привіз із Луганщини, але вже є такі, які запровадив на Галичині.  

У планах Молчанова — подальше розширення виробництва, відновлення кондитерського виробництва, а також постачання продукції до мережевих гравців ринку:

«Глибоко переконаний, що в житті немає нічого неможливого, і якщо є велике бажання, то можливості обов’язково знайдуть тебе, навіть якщо йдеш через пекло, потрібно не зупинятися і далі йти».