ПРОЄКТ USAID ТА МІНРЕГІОН ПІДПИСАЛИ МЕМОРАНДУМ ПРО СПІВРОБІТНИЦТВО

20 Вересня 2022

16 вересня Проєкт USAID “Економічна підтримка Східної України” (Проєкт USAID) та Мінрегіон (Міністерство розвитку громад та територій України) підписали Меморандум про співробітництво.

У ньому ідеться про сприяння реалізації стратегій та планів щодо відбудови України, соціально-економічного відновлення та відбудови інфраструктури регіонів та міст, які постраждали від військової агресії Російської Федерації.

Заступник Міністра розвитку громад та територій Іван Лукеря зазначив, що досвід Проєкту USAID, який впродовж кількох років працював на Сході України, а зараз розширив межі роботи на всю Україну, дуже важливий та потрібний для відновлення багатьох об’єктів інфраструктури.

“Ваш досвід дуже важливий для відновлення регіонів України, тому ми ініціювали цей меморандум з відновлення інфраструктури, яка була зруйнована через агресію Росії. Дуже багато об’єктів критичної інфраструктури було зруйновано, відновлення потребують транспортні об’єкти, житлові будинки, школи, садочки, парки. Ми віримо, що кожна зруйнована будівля буде відновлена. І це буде комфортне середовище для жителів України – для життя та роботи. Віримо у нашу кооперацію та плідну співпрацю у багатьох секторах”, – сказав Іван Лукеря.

Проєкт USAID надасть технічну підтримку міністерству у відновленні громад, а також сприятиме залученню фінансування для відновлення України.

“Завдяки нашій співпраці з Міністерством розвитку громад та територій, експерти Проєкту USAID нададуть технічну підтримку за напрямами співпраці, щодо відновлення постраждалих громад та територій, а за потреби допоможуть міністерству залучити додаткове фінансування та інші ресурси для реалізації та розвитку спільної діяльності. Сподіваємося, що наші спільні зусилля будуть успішними, призведуть до ефективного відродження українських міст і громад, а також до створення комфортного та сучасного середовища для жителів України”, – зазначив керівник Проєкту USAID “Економічна підтримка Східної України” Тімоті Мадіган.

Найближчим часом будуть визначені відповідальні з обох сторін за координацію спільної роботи.

Меморандум діятиме до 30 червня 2023 року.