Що робити, якщо ЗЗР не працюють ефективно, а хвороби та шкідники розвиваються?

Овочівництво
30 Березня 2021

По-перше, необхідно контролювати якість води для обприскування (вона повинна бути в межах рН – 4-5,5 та Ес (засоленність) в межах до 1,5

По-друге, точно дотримуватися регламенту застосування ЗЗР (обовязково оригінальних та з придатним терміном використання)

По-третє, застосовувати інтегровану систему захисту – біопрепарати та ентомофагів, фероменні та клеєві пастки

По-четверте, вести постійний моніторинг появи хвороб чи шкідників – і працювати превентативно, не чекаючи коли патогени значно розповсюдяться.

Як вирощувати органічну продукцію?

Овочівництво
30 Березня 2021

Для цього необхідно найперше зареєструвати свій бізнес та впровадити систему сертифікації GlobalGAP. Це дасть можливість контролювати процес виробництва та запровадити безпечність і однорідність продукту. Наступним кроком вже буде отримання сертифікату Organic який буде підтвердженням вашої органічної продукції та який буде контролювати ключові точки виробництва органічної продукції.

Як підвищити врожайність овочів при вирощуванні у відкритому грунті чи теплиці?

Овочівництво
30 Березня 2021

По-перше, необхідно зробити агрохімічний аналіз грунту та поливної води. Це дасть змогу зрозуміти чого не вистачає в грунті та яку систему удобрення обрати. Аналіз води дасть змогу визначити чи є сполуки що можуть блокувати добрива чи ЗЗР (засоби захисту рослин).

По-друге – використовуйте якісне насіння, добрива, ЗЗР

По-третє – застосовуйте інтегрований метод захисту рослин (використовуючи біопрепарати та ентомофагів)

Овочівництво

Головне завдання плодоовочевого напряму Проєкту USAID “Еокномічна підтримка Східної України” (Проєкт USAID)– підвищення ефективності виробництва й маркетингу та вихід на нові ринки від локального до міжнародного масштабу для плодоовочевих и мясомолочных господарств Східної України й Приазов’я.

Проєкт USAID надає комплексну підтримку, консультації та технологічний супровід від широкого кола професійних експертів на основі цілісного підходу, закрема:

  • Комплексний аналіз бізнесу та визначення перспективних шляхів розвитку.
  • Вдосконалення технологічних процесів вирощування, доробки, зберігання та переробки продукції
  • Впровадження світових стандартів контролю виробництва та якості продукції – Global GAP & HACCP
  • Впровадження успішних логістичних інструментів та розвиток бренду
  • Покращення існуючих та створення ефективних економічних та бізнес-моделей
  • Сприяння та впровадження кооперації, розвиток спеціалізації та кластеризації
  • Надання спеціалізованої юридичної підтримки, консультацій та супроводу в плодоовочевому секторі
  • Розвиток Digital напряму та впровадження ефективних IT рішень для популяризації продукції
  • Маркетингова підтримка та розвиток плодоовочевого и мясомолочого бізнесу в локальному, національному та міжнародному форматах
  • Сприяння ефективній торгівлі в локальному, національному та міжнародному форматі
  • Залучення провідних фахівців в програми дуальної освіти
  • Грантова/інфраструктурна підтримка перспективних та обґрунтованих ідей